Cătălina Tulum

Cătălina Tulum

Cătălina Tulum

Un start profesional de succes alături de maib. Prima ediție a programului de internship de la maib a schimbat parcursul profesional al multor stagiari, în special pentru cei ce au ales și au fost aleși să-și înceapă cariera profesională în cadrul maib. Unul dintre ei este Cătălina Tulum. Deja de două luni Cătălina este parte a Direcției Customer Experience în funcția de Expert Customer Experience, acolo unde zilnic, împreună cu colegii, identifică oportunități de îmbunătățire a experienței clienților în raport cu banca, atmosfera de lucru, task-urile captivante motivând-o să accepte noi și noi provocări.

„Internshipul de la maib a fost o experiență de neuitat, peste așteptări, într-adevăr nextlevel. Pe parcursul acestuia, împreună cu colegii, am participat la sesiuni de instruire și traininguri, ghidate de cea mai profesionistă echipă, lucrând asupra diferitor proiecte de grup. Fiind încă studentă, am avut ocazia să îmi amplific cunoștințele dar și să acumulez unele noi. Deși complicat la început, anume prin ieșirea din zona de confort și depășirea limitelor, combinarea studiilor cu jobul s-a dovedit a fi un start spre succesul râvnit. Cu siguranță, maib este locul în care îți poți dezvolta cariera mult-dorită”.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de #internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care va afla când se lansează următoarea ediție. 

vezi mai mult
vezi mai puțin

Lucreția Lupașcu

Lucreția Lupașcu

Lucreția Lupașcu

„Să plec? Să rămân? Să plec? Să rămân? Această întrebare mă măcina o bună perioadă de timp, în care mă gândeam la viitorul meu profesional și la perspectiva de a pleca din țară. Soarta a făcut să văd anunțul privind programul de internship de la maib și mi-am zis că acesta ar putea fi nivelul următor spre care aspir. Am aplicat la program, am învățat în acest program și am trăit emoții extraordinare”, spune Lucreția Lupașcu, studentă a Universității Tehnice a Moldovei, programul Contabilitate, stagiară în cadrul Departamentului Contabilitate și Finanțe al maib.

„În primele două săptămâni aveam senzația că unele lucruri nu le cunosc și eram ușor nesigură de tot ceea ce se întâmpla. Ulterior, însă, învățând de la profesioniști, am început să-mi îndeplinesc sarcinile foarte rapid. În tot acest timp au fost alături oamenii maib, care m-au încurajat, motivat si corectat atunci când era cazul, oameni de la care am preluat idei, primit sfaturi și am învățat profesie. Sunt recunoscătoare Universității Tehnice a Moldovei pentru studiile de calitate obținute, întregii echipe maib - pentru șansa de a excela profesional în domeniul bancar și mentorilor mei - pentru rezultatele obținute în cadrul acestui internship”, spune Lucreția.

Îi mulțumim și noi Lucreției pentru spiritul de echipă și pentru că a ales să crească profesional acasă, în Republica Moldova, stagiul de internship determinând-o să se angajeze în cadrul maib.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care va afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin

Luminița Grecu

Luminița Grecu

Luminița Grecu

Faceți cunoștință: Luminita Grecu - studenta ambițioasă de la Finanțe și Bănci, ASEM, participantă în programul de internship al maib. De la începutul programului a optat pentru diversitate și… a avut-o. În doar câteva luni a ”furat” meserie în front office la creditare IMM, în back office în Departamentul Conformitate și Departamentul Marketing.

„Imediat cum am văzut anunțul privind programul de internship la maib, mi-am zis că asta e șansa mea și trebuie să aplic. Astăzi, la distanță de câteva luni, pot spune ferm că internshipul de la maib este o experiență peste așteptări, cu adevărat next level. Am petrecut o lună la Sucursala Miron Costin unde am învățat câte-n lună și în stele despre deservirea calitativă a clientului, despre valorile și misiunea maib axate pe crearea unei legături nu neapărat de afaceri, dar omenești și de bun-simț cu oamenii ce stau în spatele afacerilor. Toate acestea le-am învățat de la cei mai buni specialiști - Olga, Elena și Gabi fiind dornice de a mă învăța cât mai multe.

În Departamentul Conformitate am asistat colegii în activitățile de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului. Nu mi-am imaginat anterior cât de complex, minuțios și delicat poate fi acest domeniu. Desigur, nu am reușit să descopăr toate tainele meseriei, însă, cu siguranță, îmi vor fi utile lecțiile de aici: e bine să pui întrebări atunci când ai neclarități, lucrul în echipă îți poate ușura munca și, mai presus de toate, regulile nu sunt făcute pentru a fi încălcate.

După două domenii profesionale mai rigide din punct de vedere al spiritului creativ și al dinamicii, Departamentul Marketing mi-a satisfăcut spiritul creativ la maxim, mi-a pus în valoare pasiunea pentru copywriting, pentru limba engleză și cunoștințele din domeniul bancar dobândite la ASEM, toate acestea combinate cu un program flexibil și un sprijin extraordinar din partea mentorului meu. Deși încă nu s-a încheiat programul de #internship, le mulțumesc enorm mentorilor mei de la maib: Olga Capațina, Vera Miculeț și Iulia Bogușevschi. Am realizat că angajații maib nu sunt doar buni specialiști, ci și oameni de valoare, oameni ce te determină și te încurajează să fii mai bun cu fiecare sarcină realizată. Ca o generalizare, internshipul de la maib este jackpotul studenților pentru o carieră de succes în domeniul bancar - nici o altă bancă din țară nu oferă stagii în back-office, însă maib - DA. Maib este locul unde m-am simțit apreciată, unde mi-a fost oferită ocazia unică de a-mi începe cariera de la "nivelul următor" și unde ideile, cunoștințele și creativitatea mea au prins contur. MULȚUMESC, maib!”, a declarat Luminița și îi mulțumim și noi pentru o experiență extraordinară în echipa maib.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib. Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care vor afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin

Daniel Petrache

Daniel Petrache

Daniel Petrache

De la un student introvert la un specialist cu abilități dezvoltate de comunicare și convingere nu este decât... un internship la maib. Daniel Petrache este student în anul III la ASEM, specialitatea Finanțe și Bănci, iar din luna octombrie este stagiar în cadrul programului de internship „Stagii de practică cu remunerare”, lansat de maib. Lucrând inițial în cadrul Departamentului Carduri, a fost implicat zilnic în procesul de emitere a cardurilor. Atunci când a simțit că este gata pentru o nouă provocare, a fost invitat în echipa Departamentului Recuperare Creanțe ca expert colectare datorii.

„Programul de internship este o oportunitate ca tinerii să se afirme. Atunci când am aflat că voi merge la Recuperare Creanțe am știut că va trebui să vorbesc cu clienții, iar eu fiind de felul meu introvert am crezut că va fi greu. Cu toate acestea, am reușit să depășesc acest moment și să fac față cu brio provocării. Colegii din departament chiar m-au uimit, fiind foarte prietenoși și deschiși, ajutându-mă să mă integrez și să înțeleg cât mai bine task-urile pe care le am de făcut. La fiecare întrebare pe care am avut-o, și uneori erau destul de multe, primeam un răspuns sau ajutor imediat din partea colegilor”.

Pe lângă experiență, ieșirea din zona de confort și cunoștințele acumulate, Daniel a mai menționat că printre calitățile cele mai evidente pe care le-a dobândit în această perioadă sunt răbdarea, cumpătarea, abilități de time management, lucrul în echipă. „La maib am înțeles cu adevărat care este filosofia din spatele noțiunii de orientare către client și m-am identificat totalmente cu valorile băncii. Pentru mine acest program este cu adevărat #nextlevel în formarea mea profesională și personală”.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care vor afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin