Daniela Panuș

Daniela Panuș

Daniela Panuș

Pentru mine, maib este mai mult decât o bancă, este o oportunitate de creștere personală. Alegerea de a face parte din familia maib ca intern a fost inspirată de reputația băncii, fiind cunoscută ca un loc al dezvoltării continue.

Pe parcursul celor 3 luni de internship am experimentat o călătorie captivantă, depășind așteptările inițiale prin sarcini variate pentru a aduce plus valoare activităților de marketing, dar și traininguri interactive. Cultura maib, caracterizată de atmosfera prietenoasă, m-a impresionat.

Cunoștințele acumulate în timpul studiilor universitare m-au pregătit pentru provocările teoretice și practice ale sectorului bancar, iar mentorul meu, Vladimir Solomon, a fost esențial în această călătorie, oferindu-mi ghidare și suport constant.

Programul de internship la maib nu doar că extinde orizonturile cunoștințelor mele, ci mă pregătește și pentru pasul următor în cariera mea profesională, cea de viitor angajat.

Daniela Panuș, Content Manager, Divizia (Aria) Marketing

Studentă în anul III la Academia de Studii Economice din Moldova, ciclul I Licență

vezi mai mult
vezi mai puțin

Maxim Lungu

Maxim Lungu

Maxim Lungu

Internshipul la maib este o experiență unică și un salt în creșterea abilităților mele în dezvoltarea iOS.

În doar 3 luni, am avansat considerabil, am înțeles procesele specifice de lucru în echipă, am avut ocazia să lucrez atât pe partea de UX/UI, cât și dezvoltări front-end, iar aplicația maibank este una dintre aplicațiile care m-au impresionat cel mai mult aici și pe care o utilizez cu plăcere.

Mentorul meu, Victor Cebanu, este o sursă constantă de sprijin, oferindu-mi îndrumare valoroasă în rezolvarea provocărilor tehnice.

Îmi place accentul pe care banca îl pune pe partea de IT și cum integrează studenții în aceste procese, demonstrând încredere în noua generație.

Maxim Lungu, Mobile developer, Divizia (Aria) Tehnologii Informaționale

Student în anul IV la Academia de Studii Economice din Moldova, ciclul I Licență

vezi mai mult
vezi mai puțin

Ana Pisarenco

Ana Pisarenco

Ana Pisarenco

Fiind fascinată de partea creativă și modul în care comunică maib în extern, am optat pentru un stagiu de internship aici. Alături de echipa din care fac parte am creat o atmosferă vibrantă, iar fiecare sarcină a reprezentat o șansă de creștere.

Abilitățile anterioare de organizare și gestionare a timpului mi-au fost utile, dar am descoperit că există mult mai mult de învățat și dezvoltat. Mentorul meu, Iulia Bogușevschi, a fost și este o sursă constantă de inspirație, deschizând ușile cunoașterii bancare și oferind provocări care să mă determine să mă autodepășesc. Suportul ei este atât profesional, cât și uman, creând un mediu sigur pentru creștere și învățare.

Această experiență nu este doar utilă, este o călătorie care îmi modelează viitorul și întărește pasiunea mea pentru comunicarea eficientă într-un mediu financiar. Colaborarea cu echipa minunată din divizia de marketing a transformat fiecare zi într-o oportunitate de învățare și colaborare.”

Ana Pisarenco, Manager Comunicare Externă, Divizia (Aria) Marketing

Studentă în anul I la Universitatea de Stat din Moldova, ciclul II Masterat

vezi mai mult
vezi mai puțin

Mihaela Ghelețchi

Mihaela Ghelețchi

Mihaela Ghelețchi

Internshipul maib a fost o alegere inspirată. După 3 luni de internship, sunt extrem de încântată de experiența mea.

Aici am reușit să descopăr domeniul profesional care mi se potrivește ca o mănușă. Inițial, o lună am experimentat activitatea în IT în poziția de Data Analyst, iar ulterior am decis să fac o schimbare, deja de două luni explorând cât de interesantă și complexă este funcția de Asistent Agile Coach. Fiind implicată în ceremoniile agile și aflând cum acestea sunt organizate pe interior, am înțeles că o carieră în acest domeniu este ceea ce îmi doresc.

În cadrul echipei maib am parte de o atmosferă prietenoasă, care mă inspiră zi de zi să mă autodepășesc și să învăț de la profesioniști cu experiență. Abilitățile mele în comunicare și analiză se dezvoltă esențial, iar Vitalie Sîtnic, mentorul meu, este o sursă constantă de ghidare și suport.

Internshipul la maib îmi dezvoltă atât abilitățile, cât și îmi oferă oportunitatea de a fi angajată ulterior, acesta fiind un avantaj major în comparație cu alte companii care oferă stagii de practică pe segmentul IT și Agile. Cu siguranță, îmi doresc să cresc profesional în continuare în echipa maib!

Mihaela Ghelețchi, asistent Agile Coach, Divizia (Aria) Resurse Umane

Studentă în anul III la Academia de Studii Economice din Moldova, specialitatea Cibernetică și Informatică Economică

vezi mai mult
vezi mai puțin

Maxim Gaida

Maxim Gaida

Maxim Gaida

Internshipul la maib reprezintă pentru mine atât o oportunitate de a explora dezvoltarea aplicațiilor mobile pe iOS, cât și un pas semnificativ în cunoașterea domeniului bancar.

Ceea ce m-a impresionat din start la maib este faptul că ofereau internship pe poziția de iOS Developer, astfel de stagii pe această poziție fiind foarte rar oferite pe piața din Republica Moldova.

Aici am oportunitatea să lucrez cu baze de date mari și servere moderne, dezvoltându-mi competențe practice în acest domeniu, precum și să utilizez abilitățile tehnice de programare în limbajul Swift.

Mentoratul oferit de Victor Cebanu este esențial, contribuind semnificativ la dezvoltarea mea profesională și consolidarea unei baze solide pentru o carieră în dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Este o experiență pe care mă bucur să o trăiesc anume la maib!

Maxim Gaida, Mobile developer, Divizia (Aria) Tehnologii Informaționale

Student în anul IV la Universitatea Tehnica a Moldovei, ciclul I Licență

vezi mai mult
vezi mai puțin

Ana-Maria Țurcanu

Ana-Maria Țurcanu

Ana-Maria Țurcanu

Plin de cunoștințe, interacțiune și oportunități, așa descrie Ana-Maria Țurcanu, studentă în anul III, Facultatea "Contabilitate", Academia de Studii Economice din Moldova, internshipul la maib, fiind stagiară în cadrul celei de a doua ediții a programului, în echipa Departamentului Resurse Umane.

Relația ei cu maib este una caldă și armonioasă. Simte mereu o atmosferă pozitivă de lucru și este mândră că face parte dintr-o echipă atât de mare și prietenoasă.

“Am dat curs acestei provocări deoarece consider internshipul o cale de integrare în viața profesională, o modalitate de a obține cunoștințe și experiență într-un domeniu wow. Sfera bancară m-a captivat dintotdeauna, iar stagierea în cadrul maib, dublează miza”, spune Ana-Maria.

După aproape patru luni, impresiile Anei-Maria au luat amploare. Dacă la început vedea doar o instituție bancară care oferă produse și servicii clienților săi, acum vede echipa și munca enormă care face posibilă crearea acelui nou standard al experienței clienților, pe care l-a resimțit trecând pragul sucursalelor maib în calitate de client.

Îi dorim succes, iar visul ei de a dezvolta o carieră în cadrul echipei maib să se realizeze cu brio!

vezi mai mult
vezi mai puțin

Violeta Codrean

Violeta Codrean

Violeta Codrean

Faceți cunoștință – Violeta Codrean, studentă la Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea "Contabilitate", stagiară în programul de internship desfășurat de maib, ediția a II-a.

Consideră că experiența în cadrul companiei i-au îmbogățit cunoștințele și îi pune bazele unei viitoare cariere în domeniul economic, la care visează atât de mult. La maib Violeta a cunoscut oameni profesioniști, prietenoși, dispuși să își aloce din timpul lor pentru a livra cele mai valoroase cunoștințe și practici novicilor.

“Se zice că fiecare lucru începe cu o primă dată și fiecare carieră – cu un prim pas. În cazul meu, acest pas constituie programul maib internship. Acest program a fost și rămâne o oportunitate și, totodată, o provocare căreia am reușit să îi fac față cu brio, reprezintă baza de care aveam nevoie pentru a avea în viitor o carieră de succes în domeniul financiar-bancar. Experiența mea la maib este valoroasă, palpitantă, dinamică, într-un cuvânt – e wow”.

Echipa maib îi dorește Violetei și stagiarilor din cadrul ediției curente cât mai multe experiențe profesionale frumoase și cunoștințe prețioase în cadrul programului de internship.

maib – creăm experiențe profesionale de nivelul următor!

vezi mai mult
vezi mai puțin

Eleonora Doțenco

Eleonora Doțenco

Eleonora Doțenco

Orele de internship sunt momente prețioase de a obține experiență în banking

Fiind studentă în anul III,Faculty of International Economic Relations la internship, în Departamentul Resurse Umane, Direcția Compensații și Beneficii.

Experiența Eleonorei a început chiar din prima zi de internship, având ocazia să participe la o ședință a departamentului, pomenindu-se în epicentrul activităților, discuțiilor, planurilor și strategiilor.

“A fost o zi plină și dinamică, un moment impresionant. Am văzut cum funcționează lucrurile din interior, iar acum pentru mine maib nu este doar o bancă, ci un întreg mecanism ce funcționează necontenit, bazându-se pe oameni profesioniști, pe relația de cooperare și colaborare, suport, susținere, inovație și progres”.

Eleonora crede că succesul este garantat atunci când ceea ce faci îți aduce plăcere. O încurajăm pe colega noastră să rămână motivată, pentru că micile progrese se adună în rezultate importante!

maib - creăm experiențe profesionale demne de nivelul următor!

vezi mai mult
vezi mai puțin

Sorina Lavric

Sorina Lavric

Sorina Lavric

Faceți cunoștință – Sorina Lavric, stagiară în programul de internship maib, ediția a II-a.

Sorina este studentă la  Academia de Studii Economice din Moldova,Facultatea Finanţe, în anul III de studii. Și-a dorit mereu să lucreze în sectorul financiar-bancar, iar ambiția de a-și dezvolta competențele profesionale a determinat-o să se implice pe termen lung în activitățile desfășurate de maib. Astfel, s-a înscris și a fost selectată în ediția a II-a a programului maib internship.

Ceea ce a impresionat-o în mod plăcut din primele zile de experiență de internship în Departamentul Trezorerie al maib a fost atmosfera caldă și de cooperare dintre angajați, precum și profesionalismul cu care abordează sarcinile de lucru.

“Aici am găsit e echipă minunată, cu oameni deschiși să-ți ofere răspunsuri și să te îndrume atunci când ai nevoie. Este o experiență frumoasă, dar în primul rând utilă. Mă bucur nespus că am reușit să fac parte din marea familie maib, construindu-mi astfel startul în cariera mea profesională alături de specialiști valoroși și o echipă ingenioasă.”

Îi urăm mult succes Sorinei în cea mai captivantă, inovativă și bogată în oportunități experiență profesională oferită de maib.

maib – creăm experiențe profesionale de nivelul următor!

vezi mai mult
vezi mai puțin

Cătălina Tulum

Cătălina Tulum

Cătălina Tulum

Un start profesional de succes alături de maib. Prima ediție a programului de internship de la maib a schimbat parcursul profesional al multor stagiari, în special pentru cei ce au ales și au fost aleși să-și înceapă cariera profesională în cadrul maib. Unul dintre ei este Cătălina Tulum. Deja de două luni Cătălina este parte a Direcției Customer Experience în funcția de Expert Customer Experience, acolo unde zilnic, împreună cu colegii, identifică oportunități de îmbunătățire a experienței clienților în raport cu banca, atmosfera de lucru, task-urile captivante motivând-o să accepte noi și noi provocări.

„Internshipul de la maib a fost o experiență de neuitat, peste așteptări, într-adevăr nextlevel. Pe parcursul acestuia, împreună cu colegii, am participat la sesiuni de instruire și traininguri, ghidate de cea mai profesionistă echipă, lucrând asupra diferitor proiecte de grup. Fiind încă studentă, am avut ocazia să îmi amplific cunoștințele dar și să acumulez unele noi. Deși complicat la început, anume prin ieșirea din zona de confort și depășirea limitelor, combinarea studiilor cu jobul s-a dovedit a fi un start spre succesul râvnit. Cu siguranță, maib este locul în care îți poți dezvolta cariera mult-dorită”.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de #internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care va afla când se lansează următoarea ediție. 

vezi mai mult
vezi mai puțin

Lucreția Lupașcu

Lucreția Lupașcu

Lucreția Lupașcu

„Să plec? Să rămân? Să plec? Să rămân? Această întrebare mă măcina o bună perioadă de timp, în care mă gândeam la viitorul meu profesional și la perspectiva de a pleca din țară. Soarta a făcut să văd anunțul privind programul de internship de la maib și mi-am zis că acesta ar putea fi nivelul următor spre care aspir. Am aplicat la program, am învățat în acest program și am trăit emoții extraordinare”, spune Lucreția Lupașcu, studentă a Universității Tehnice a Moldovei, programul Contabilitate, stagiară în cadrul Departamentului Contabilitate și Finanțe al maib.

„În primele două săptămâni aveam senzația că unele lucruri nu le cunosc și eram ușor nesigură de tot ceea ce se întâmpla. Ulterior, însă, învățând de la profesioniști, am început să-mi îndeplinesc sarcinile foarte rapid. În tot acest timp au fost alături oamenii maib, care m-au încurajat, motivat si corectat atunci când era cazul, oameni de la care am preluat idei, primit sfaturi și am învățat profesie. Sunt recunoscătoare Universității Tehnice a Moldovei pentru studiile de calitate obținute, întregii echipe maib - pentru șansa de a excela profesional în domeniul bancar și mentorilor mei - pentru rezultatele obținute în cadrul acestui internship”, spune Lucreția.

Îi mulțumim și noi Lucreției pentru spiritul de echipă și pentru că a ales să crească profesional acasă, în Republica Moldova, stagiul de internship determinând-o să se angajeze în cadrul maib.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care va afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin

Luminița Grecu

Luminița Grecu

Luminița Grecu

Faceți cunoștință: Luminita Grecu - studenta ambițioasă de la Finanțe și Bănci, ASEM, participantă în programul de internship al maib. De la începutul programului a optat pentru diversitate și… a avut-o. În doar câteva luni a ”furat” meserie în front office la creditare IMM, în back office în Departamentul Conformitate și Departamentul Marketing.

„Imediat cum am văzut anunțul privind programul de internship la maib, mi-am zis că asta e șansa mea și trebuie să aplic. Astăzi, la distanță de câteva luni, pot spune ferm că internshipul de la maib este o experiență peste așteptări, cu adevărat next level. Am petrecut o lună la Sucursala Miron Costin unde am învățat câte-n lună și în stele despre deservirea calitativă a clientului, despre valorile și misiunea maib axate pe crearea unei legături nu neapărat de afaceri, dar omenești și de bun-simț cu oamenii ce stau în spatele afacerilor. Toate acestea le-am învățat de la cei mai buni specialiști - Olga, Elena și Gabi fiind dornice de a mă învăța cât mai multe.

În Departamentul Conformitate am asistat colegii în activitățile de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului. Nu mi-am imaginat anterior cât de complex, minuțios și delicat poate fi acest domeniu. Desigur, nu am reușit să descopăr toate tainele meseriei, însă, cu siguranță, îmi vor fi utile lecțiile de aici: e bine să pui întrebări atunci când ai neclarități, lucrul în echipă îți poate ușura munca și, mai presus de toate, regulile nu sunt făcute pentru a fi încălcate.

După două domenii profesionale mai rigide din punct de vedere al spiritului creativ și al dinamicii, Departamentul Marketing mi-a satisfăcut spiritul creativ la maxim, mi-a pus în valoare pasiunea pentru copywriting, pentru limba engleză și cunoștințele din domeniul bancar dobândite la ASEM, toate acestea combinate cu un program flexibil și un sprijin extraordinar din partea mentorului meu. Deși încă nu s-a încheiat programul de #internship, le mulțumesc enorm mentorilor mei de la maib: Olga Capațina, Vera Miculeț și Iulia Bogușevschi. Am realizat că angajații maib nu sunt doar buni specialiști, ci și oameni de valoare, oameni ce te determină și te încurajează să fii mai bun cu fiecare sarcină realizată. Ca o generalizare, internshipul de la maib este jackpotul studenților pentru o carieră de succes în domeniul bancar - nici o altă bancă din țară nu oferă stagii în back-office, însă maib - DA. Maib este locul unde m-am simțit apreciată, unde mi-a fost oferită ocazia unică de a-mi începe cariera de la "nivelul următor" și unde ideile, cunoștințele și creativitatea mea au prins contur. MULȚUMESC, maib!”, a declarat Luminița și îi mulțumim și noi pentru o experiență extraordinară în echipa maib.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib. Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care vor afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin

Daniel Petrache

Daniel Petrache

Daniel Petrache

De la un student introvert la un specialist cu abilități dezvoltate de comunicare și convingere nu este decât... un internship la maib. Daniel Petrache este student în anul III la ASEM, specialitatea Finanțe și Bănci, iar din luna octombrie este stagiar în cadrul programului de internship „Stagii de practică cu remunerare”, lansat de maib. Lucrând inițial în cadrul Departamentului Carduri, a fost implicat zilnic în procesul de emitere a cardurilor. Atunci când a simțit că este gata pentru o nouă provocare, a fost invitat în echipa Departamentului Recuperare Creanțe ca expert colectare datorii.

„Programul de internship este o oportunitate ca tinerii să se afirme. Atunci când am aflat că voi merge la Recuperare Creanțe am știut că va trebui să vorbesc cu clienții, iar eu fiind de felul meu introvert am crezut că va fi greu. Cu toate acestea, am reușit să depășesc acest moment și să fac față cu brio provocării. Colegii din departament chiar m-au uimit, fiind foarte prietenoși și deschiși, ajutându-mă să mă integrez și să înțeleg cât mai bine task-urile pe care le am de făcut. La fiecare întrebare pe care am avut-o, și uneori erau destul de multe, primeam un răspuns sau ajutor imediat din partea colegilor”.

Pe lângă experiență, ieșirea din zona de confort și cunoștințele acumulate, Daniel a mai menționat că printre calitățile cele mai evidente pe care le-a dobândit în această perioadă sunt răbdarea, cumpătarea, abilități de time management, lucrul în echipă. „La maib am înțeles cu adevărat care este filosofia din spatele noțiunii de orientare către client și m-am identificat totalmente cu valorile băncii. Pentru mine acest program este cu adevărat #nextlevel în formarea mea profesională și personală”.

Cochetezi cu ideea de a participa în programul de internship al maib? Lasă-ne un mesaj la adresa student@maib.md și vei fi printre primii care vor afla când se lansează următoarea ediție.

vezi mai mult
vezi mai puțin