Experiențe care inspiră: studenții UTM au participat la o nouă sesiune TechTalks maib

Experiențe care inspiră: studenții UTM au participat la o nouă sesiune TechTalks maib

Într-o atmosferă prietenoasă și inspirațională, circa 90 de studenți ai Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au participat la cel de-al doilea eveniment din cadrul sesiunilor TechTalks, desfășurate de maib în parteneriat cu UTM.

Speaker în cadrul sesiunii cu genericul „Depășește limitele succesului în IT” a fost Viktor Razhev, Directorul IT maib, care a dezvăluit studenților secretele ascensiunii în IT și a explorat împreună cu tinerii întregul potențial al unei cariere în mediul bancar.

Evenimentul a adus în prim-plan o oportunitate rară de a interacționa și de a obține o perspectivă deosebită din partea unui profesionist în tehnologiile informaționale. Astfel, studenții au aflat mai multe despre parcursul și viziunea lui Viktor în privința tehnologiilor informaționale, precum și despre strategiile care au condus maib la nivelul următor în domeniul IT.

Viktor Razhev, Directorul IT maib:
„Întrevederea cu studenții UTM a fost o experiență captivantă și interesantă. Studenții au fost curioși, activi, au adresat multe întrebări și au oferit feedback. Toate acestea m-au ajutat să degaj atmosfera, să prezint detalii utile și să devin, de pe acum, prietenul potențialilor mei colegi”.

Ana Țurcan, Prodecan al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, lector universitar:
„Întâlnirile de acest gen sunt mereu pe placul studenților. Tinerii preferă să li se vorbească deschis și ca lectorul să fie și profesionist, și carismatic. Studenții au fost foarte interesați să participe și dovada a fost că toți au adresat întrebări, fiind captivați și de ideea internshipului la maib, unde pot combina cunoștințele teoretice învățate aici cu dimensiunea practică a IT-ului”.

În cadrul TechTalk studenții au fost curioși să afle despre: satisfacția de a face IT la maib și ce înseamnă centrarea pe nevoile clientului, transformarea digitală, inovația în banking, impactul tehnologiilor emergente asupra afacerilor, securitatea clienților, aplicația maibank și noua ei interfață, motivația de a fi mereu un explorator al noilor orizonturi și programul maib de internship.

Ileana, studentă în anul II la Tehnologia Informației:
„Lecția mi-a plăcut foarte mult. A fost un eveniment motivațional și a fost o plăcere să-l ascult pe Viktor vorbind cu pasiune despre IT și perspectivele în domeniu”. 

Cezar, student în anul III la Ingineria soft:
„Mi-a plăcut motivația cu care a venit speakerul. Pentru noi, viitorii dezvoltatori de soft, aceasta este foarte importantă. Am fost impresionat de drumul parcurs de Viktor și mi-aș dori să vin la internshipul maib, pentru că oamenii pe care i-am văzut aici m-au inspirat”.

Alin, student în anul II la Tehnologia Informației:
„A fost foarte captivant. Am aflat cum să mă dezvolt în continuare și cum să-mi păstrez motivația activă. A fost super!”.

Maib și UTM au dezvoltat un parteneriat menit să susțină viitorul tehnologiilor informaționale și  să dezvolte generații tinere de specialiști pentru sectorul financiar-bancar al țării. În cadrul acestui parteneriat au loc diverse evenimente în care profesioniștii maib își partajează experiența, sprijinind buna pregătire a specialiștilor din domeniu.