Maib și BAA Gladei și Partenerii au desemnat câștigătorii Burselor de merit pentru studenții facultăților de drept

Maib și BAA Gladei și Partenerii au desemnat câștigătorii Burselor de merit pentru studenții facultăților de drept

Maib și BAA Gladei și Partenerii au avut onoarea de a desemna câștigătorii Bursei de Merit pentru studenții facultăților de drept din țară. Această inițiativă reprezintă un angajament ferm față de promovarea excelenței academice și susținerea educației juridice de calitate în Republica Moldova.

Bursele de Merit au fost acordate în cadrul unei ceremonii speciale desfășurate la Facultatea de Drept a USM, concursul desfășurându-se în două etape: în prima etapă studenții/masteranzii aplicând CV-ul și un eseu la subiectul „Contracte financiare încheiate la distanță: analiza comparată B2C vs B2B”, iar la cea de-a doua etapă au prezentat eseul în fața comisiei de concurs.

Cunoștințele studenților au fost apreciate la cel mai înalt nivel de experți în domeniu și anume: Aelita Orhei, Șefa Departamentului Juridic la maib, Roger Gladei, Managing Partner BAA Gladei si Partenerii și Serghei Brînza, Decanul Facultății de Drept USM.

Aelita Orhei, Șefa Departamentului Juridic maib:
„M-am bucurat să descopăr în cadrul proiectului tinere talente, cu potențial de a excela și de a impresiona. Ne dorim să atragem în echipa noastră persoane motivate, cu idei inovative, care au cunoștințe temeinice și doresc să le aplice în practică. De aceea, pentru noi este o mândrie că participăm la acest concurs an de an, dar și o plăcere de a iniția un dialog cu viitori colegi maib.”

Roger Gladei, Managing Partner BAA Gladei și Partenerii:
„Am apreciat atât calitatea eseurilor, cât și prezentările, or arta unui profesionist în drept constă nu doar în a plămădi un conținut bun, dar și în retorică, în capacitatea de a fi expresiv și persuasiv. Ne bucură deopotrivă faptul că majoritatea candidaților sunt participanții recentei Școli de vară Gladei și Partenerii, dar și aceea că bursiera este la primul contact cu biroul nostru, deci, vorba maestrului, talentul nu are zile de odihnă.”

Cele două studente câștigătoare ale burselor de merit au demonstrat un angajament deosebit față de analiza temei propuse și au obținut rezultate remarcabile în cursul studiilor lor.

Valeria Conea, câștigătoare, masterandă în cadrul Universității de Stat din Moldova:
„A fost una dintre cele mai memorabile experiențe pe care le-am trăit în ultimul timp. În special, mulțumesc BAA Gladei și Partenerii pentru sprijinul oferit prin acordarea bursei academice. Îndemn studenții să participe în viitor, este o experiență cu adevărat unică.”

Valeria Popa, câștigătoare, studentă în cadrul Universității de Stat din Moldova:
„Participarea la acest concurs a fost împrejurarea fericită în care dacă câștigi, ești premiat, iar dacă pierzi, rămâi mai înțelept oricum. Mulțumesc mult, maib și BAA Gladei și Partenerii, pentru această experiență din care am avut multe de învățat. Îndemn studenții să îndrăznească să participe la următoarele ediții – o să rămâneți foarte plăcut surprinși!”

Continuăm să fim alături de tinerele talente în creșterea lor profesională!

Despre maib
Echipa maib este formată din peste 2400 de angajați, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii sectorului bancar din ţară. Totodată, compania este în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”Maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind și cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere.

Despre Gladei și Partenerii
Clienții biroului sunt instituții financiare internaționale, companii transnaționale și străine, agenții guvernamentale și asociații profesionale, dar și nu în ultimul rând antreprenori locali începători sau în devenire. Responsabilitatea socială a membrilor biroului se exprimă prin suportul și participarea în proiectele comunitare inițiate de CCF Moldova, Hai Moldova,  ELSA și ASD, dar și prin sprijinul direct al unor persoane.