Entuziasm, depășirea limitelor și proiecte inovative: rezultatele primei ediții a programului maib de internship „Stagii de practică cu remunerare”

Entuziasm, depășirea limitelor și proiecte inovative: rezultatele primei ediții a programului maib de internship „Stagii de practică cu remunerare”

Maib este onorată să anunțe despre desfășurarea cu succes a primei ediții a programului de internship „Stagii de practică cu remunerare”. Timp de șase luni 20 de tineri de la universitățile din țară au lucrat în diverse subdiviziuni ale maib, învățând despre banking. 12 dintre ei sunt deja angajați cu acte în regulă, optând pentru o carieră în o bancă - lider în clasamentul performanței bancare.

Pe parcursul internshipului participanții au beneficiat de flexibilitate, mentorat, multiple traininguri și au lucrat în grup asupra unor proiecte, dezvoltând idei de produse bancare.   

În prag de încheiere a programului, absolvenții au avut parte și de o ceremonie de premiere, în cadrul căreia proiectele la care au lucrat în ultimele 4 luni au fost prezentate și jurizate de experții bancari. Pentru creativitate, bună documentare și abordare inovatoare studenții au fost premiați cu certificate de participare și vouchere la unul dintre magazinele de gadgeturi din țară, iar tinerii care s-au angajat în cadrul băncii au primit câte un kit de „Bun venit în echipă”.  

Pe locul I s-a clasat echipa formată din Luminița Grecu, Cătălina Tulum, Oxana Casian, Roxana Purice și Adriana Stamate. Fetele au câștigat aprecierea juriului prezentând un produs digital care va conecta depozitele și portmoneul electronic. Proiectul a fost prezentat Comitetului de Conducere al băncii și are toate șansele să fie implementat în cel mai scurt timp.

Adriana este deja angajata maib, în cadrul Departamentului Operațiuni, iar despre experiența de internship are doar cuvinte de laudă.

„Internshipul la maib a fost o experiență de neuitat, primul meu avânt în carieră. Aici am avut ocazia să combin teoria cu practica. Am întâlnit oameni valoroși și am învățat lucruri interesante. Din partea mentorilor și colegilor am primit toată instruirea și suportul necesar și mi-au oferit ocazia să înțeleg ce înseamnă într-adevăr să muncești la bancă. Sunt foarte entuziasmată și bucuroasă să fac parte din echipa maib. Recomand tinerilor să aplice pentru un program de internship la maib. Vreau să le spun să nu le fie frică, să experimenteze acum, să facă greșeli și învețe din ele”.

Locul II pentru proiectul prezent l-au cucerit Cristina Zaltur, Ecaterina Dohotaru, Corina Țuțuianu, Doina Ursache și Adelina Ciubotaru, care au gândit un produs pe segmentul depozitelor.

Echipa formată din Elizaveta Crudu, Larisa Solomca, Lucreția Lupașcu, Daniela Caraman și Anastasia Abramchuk au ocupat locul III cu 2 produse inovative: unul pentru deținătorii de carduri și altul în domeniul asigurărilor.

Cătălin Șargu și Daniel Petrache, care sunt deja angajați în cadrul băncii, au propus spre jurizare 2 proiecte: un serviciu unic de personalizare a cardurilor și o opțiune de plată digitală. Stagiarii s-au clasat pe locul IV și au fost încurajați să dezvolte ideile, care ar putea fi transformate în produse bancare reale.

Și studenții Mariana Becciv, Gheorghe Isac și Sergiu Varzari au absolvit cu succes programul de internship, acumulând o experiență valoroasă de la mentorii maib. Pe toată durata stagiului studenții au beneficiat de suportul Departamentului Dezvoltare Produse Retail pentru elaborarea și perfecționarea ideilor de produse bancare.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a menționat:

„Programul de internship este un proiect foarte important pentru maib și, cu siguranță, vor urma multe alte ediții. M-am bucurat să văd idei de produse și servicii care pot deveni curând realitate și vom continua să încurajăm tinerii să lucreze asupra proiectelor, acordându-le tot suportul necesar. Cu 10 dintre stagiari suntem deja colegi și sunt convins că vor avea parte de o experiență profesională valoroasă. Rămânem în continuare deschiși pentru studenții care vor să-și construiască o carieră de succes în banking”.

Svetlana Bodaci, Directorul Departamentului Resurse Umane, a remarcat în cadrul ceremoniei de premiere:

„Lucrurile frumoase și proiectele de succes se nasc atunci când nu totul este ideal, când apar dubii și  întrebări. Încercând să le rezolvați, veți acumula o experiență unică și veți deveni mult mai buni în ceea ce faceți. Mă bucur că ați ales să începeți cariera la maib și sunt sigură că vom face echipă bună împreună, cu proiecte și rezultate despre care să vorbim cu mândrie!”.

Menționăm că, în total, 74 de aplicanţi au depus dosarele pentru a beneficia de oportunităţile programului de internship anunțat de maib. Dintre aceștia, 20 au fost selectați ţinând cont de mai multe criterii, inclusiv reuşita academică şi rezultatele interviului cu echipa HR. Mai multe informaţii despre programul de internship sunt disponibile pe pagina web student.maib.md

Despre maib

Maib, banca comercială nr.1 în Republica Moldova, este în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Totodată, maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere. 

În maib lucrează peste 2400 de profesioniști, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii din bankingul din ţară. Resursele umane reprezintă una dintre priorităţile maib în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu, un obiectiv al băncii este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%.