Maib – cea mai mare echipă corporativă din banking la Chișinău Big Hearts Marathon 2022

Maib – cea mai mare echipă corporativă din banking la Chișinău Big Hearts Marathon 2022

100 de angajați maib au participat la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului - Chișinău Big Hearts Marathon 2022, alergând în total, nici mai mult, nici mai puțin - 1149 kilometri.

După antrenamente constante, rezistență fortificată și o determinare de zile mari, comunitatea maib activ la superlativ s-a mobilizat și în acest an pentru a promova modul activ și sănătos de viață prin mișcare.

Unii colegi au gustat pentru prima dată din experiența unui maraton, alții au depășit recorduri personale, trăind emoții la superlativ.

Luminița Grecu, alergătoare maib activ la superlativ:

„Atunci când am început antrenamentele pentru maraton alături de colegii din comunitatea maib activ la superlativ, am știu că această experiență va fi una memorabilă. Chiar dacă este un sport individual, anume la maib am aflat cât de mult contează susținerea și motivarea colegilor pentru a ajunge la linia de finiș. La un moment dat, pe traseu, am simțit că nu mai am putere să finalizez cursa, iar colegul meu Ion m-a încurajat și mi-a fost alături până în ultima secundă a maratonului. Pentru mine a fost o lecție extraordinară de susținere și spirit de echipă”.

Dumitru Ștefîrță, alergător maib activ la superlativ:

„Chișinău Big Hearts Marathon 2022 nu a fost doar despre sport, rezistență și adrenalină, ci și despre spirit de echipă și susținere reciprocă din partea comunității maib. Au contat enorm antrenamentele de grup împreună cu antrenorul, întrucât ne-am fortificat capacitățile fizice, dar mult mai important e faptul că ne-am dezvoltat rezistența și dorința de a fi cei mai buni. Dacă alergăm singuri, este doar un antrenament, dacă alergăm împreună, aceasta devine o valoare”.

Colegii înscriși la distanța de 42 de kilometri au dat dovadă de o pregătire intensă și asiduă, distanțele mari alergate demonstrând experiența acumulată.

Dumitru Niculăiță, alergător maib activ la superlativ:

„Chișinău Big Hearts Marathon nu este primul maraton la care parcurg distanța de 42 km, însă fiecare în parte este special alături de colegii din echipa superlativilor, entuziasmul și dorința lor de a participa la un astfel de eveniment frumos motivându-ne reciproc. Mă bucur că suntem cea mai numeroasă comunitate de alergători din industrie, participând la evenimente organizate în țară și nu doar”.

În premieră, la Big Hearts Kids Marathon 2022 au participat și 40 de copii ai angajaților maib, fiind dovada transmiterii din generație în generație a valorilor sportive. Cei mici au alergat distanțe de 400, 800, 1200, 1600 și 2000 de metri, fiind încurajați de părinți și reușind să ajungă la linia de finiș cu succes și multă bucurie.

Anterior, comunitatea maib activ la superlativ a mai participat la Dragonul de Aur, Volvo Ultra Race, Semimaraton Iași și alte competiții sportive.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib activ la superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.