MAIB lansează programul de internship „Stagii de practică cu remunerare”

MAIB lansează programul de internship „Stagii de practică cu remunerare”

Moldova Agroindbank lansează în premieră programul de internship „Stagii de practică cu remunerare”. Iniţiativa derivă din noile obiective strategice stabilite de bancă pentru următorii ani şi urmăreşte să atragă şi să integreze tinerii pe piaţa muncii, în cadrul departamentelor MAIB, oferindu-le oportunitatea să înveţe de la cei mai buni mentori din domeniul economic-financiar, să primească burse pentru perioada stagiului şi, ulterior, să fie angajaţi în diverse subdiviziuni ale băncii. 

Proiectul startează în luna septembrie curent şi se va desfăşura pe o perioadă de şase luni consecutive. În cadrul internshipului sunt invitaţi să participe:

  • studenţii anului III şi IV de studiu, ciclul I licenţă, studii cu frecvenţă la zi;
  • studenţii anului I şi II de studiu, program de masterat, studii cu frecvenţă la zi;
  • studenţii ultimului an de studii din cadrul Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe. 

„În fiecare an primim cu braţele deschide zeci de tineri dornici să realizeze practica de specialitate în cadrul băncii şi să deprindă cele mai bune practici de la specialiştii noştri cu experienţă, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Din acest motiv, am decis să lansăm un proiect care să-i motiveze să ne păşească pragul în număr şi mai mare. Programul de internship le va oferi posibilitatea să lucreze cot la cot alături de colaboratorii MAIB, să descopere secretele meseriei şi să aplice cunoştinţele însuşite la universitate. Iar pentru toate aceste avantaje vor primi şi o bursă lunară”, a declarat Svetlana Bodaci, Director HR.

Pe lângă experienţa practică alături de mentori, studenţii vor fi integraţi în cadrul unui program de instruiri. În calitate de traineri vor fi invitaţi atât reprezentanţi ai departamentelor MAIB, cât şi specialişti externi. Programul de  stagiu va fi organizat a câte 3-4 ore zilnic, ceea ce le va permite studenţilor să combine activitatea la bancă cu orele de studiu de la universitate. 

Concursul de înscriere în program va fi lansat la începutul lunii august. La selectarea tinerilor participanţi se va lua în calcul inclusiv reuşita academică, prezentarea în cadrul interviului şi rezultatele sarcinii propuse spre realizare. Detaliile despre desfăşurarea etapelor de selecţie vor fi anunţate pe site-ul şi paginile de social media ale băncii. 

Încheierea programului de internship va fi marcat de pregătirea şi prezentarea unor proiecte de grup. Cel mai bun proiect va fi prezentat Echipei de management a băncii. 

Angajarea studenţilor în cadrul băncii este posibilă şi în prezent. Tinerii sunt încurajaţi să expedieze CV-ul personal şi/sau scrisoarea de intenţie la adresa student@maib.md, indicând domeniul sau funcţia de care sunt interesaţi.

Posibilităţile de angajare sunt disponibile atât cu program redus, cât şi cu program întreg, în funcţie de orarul de studii.

Împreună la Nivelul Următor!

Despre MAIB

Moldova Agroindbank, banca comercială nr.1 în Republica Moldova, se regăseşte în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Totodată, MAIB este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere. 

Banca încurajează an de an succesele studenţilor din Republica Moldova. Performanţele şi meritocraţia sunt înalt apreciate în cadrul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”, implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În ultimii 7 ani, MAIB a premiat peste 270 de tineri studioşi. Credem în capacităţile tinerilor din ţara noastră şi îi încurajăm să crească profesional acasă, în Republica Moldova!