Premieră pentru comunitatea maib „Activ la Superlativ”: prima participare internațională la Semimaraton Iași

Premieră pentru comunitatea maib „Activ la Superlativ”: prima participare internațională la Semimaraton Iași

E simplu și ușor să transformi orice provocare în oportunități valoroase. O demonstrează zilnic comunitatea maib „Activ la Superlativ”, care inspiră colegii și întreaga societatea să adopte un mod de viață sănătos, să facă mișcare și să trăiască la maxim valoarea care caracterizează echipa maib - de a fi cu spirit de echipă.

Weekendul trecut, 17 membri ai comunității au acceptat provocarea de a participa la cursa de alergat „Semimaraton Iași”, eveniment sportiv organizat în România începând cu anul 2015, cu scopul de a promova mișcarea, stilul de viață sănătos și generozitatea prin susţinerea copiilor fără posibilităţi materiale, pentru care supravieţuirea zilnică reprezintă adevărata competiţie.

Emoțiile și adrenalina au fost la cote maxime pentru angajații maib, așa cum această cursă a fost prima participare a comunității „Activ la Superlativ” peste hotarele țării. Sportivii și amatorii acestui tip de activitate au avut ocazia să se înscrie pentru a parcurge 4 distanțe: semimaraton 21 km, cros 10 km, cros 5 km și cros popular 2,5 km.

Unul dintre cele mai bune rezultate în cadrul competiției l-a obținut Ivan Buga, manager credite. Ivan a alergat distanța de 21 km în 1h 29min, ocupând locul 22 din totalul de 505 alergători înscriși și locul 12 în categoria de vârstă 18-34 ani.

„A fost prima mea experiență de a alerga un  semimaraton și a fost una extraordinară. Cursa de 21 km diferă de cea de maraton și implică efort maxim pentru toată distanța parcursă, e cursa unde rezistența și viteza sunt mână-n mână. Am avut plăcerea să particip alături de oameni minunați din echipa maib, iar fiecare dintre ei este învingător în primul rând pentru că a avut curajul și pregătirea de a participa și de a ajunge cu bine la linia de finiș”.

Chiar dacă a început să practice alergarea relativ recent, odată cu declanșarea pandemiei COVID-19, Cristina Dolgaia, specialist principal controlling, a reușit deja să se afirme la competiții de alergat precum Trail Run la Orheiul Vechi și Chișinău International Marathon 2021. La cursa din România Cristina a alergat distanța de 10 km alături de colegii săi.

„Totul a fost mult peste așteptări. Banca a avut grijă să avem parte de antrenamente pe cinste, transport organizat, odihnă în ajunul competiției în centrul Iașiului și o participare spectaculoasă în cursă. Îmi doresc să continui să mă antrenez în aceeași componență, să particip în acest an alături de colegii din bancă la Maratonul Internațional Chișinau și la alte curse locale și internaționale, să avansez la nivelul următor, obiectivul meu fiind parcurgerea distanței de 21 km. Apreciez că maib împărtășește valorile mele personale ce țin de modul sănătos de viață si de solidaritatea socială”.

Alături de Cristina a alergat și Ludmila Ursu, specialist suport tranzacții, dar și Dumitru Niculăiță, brand manager IMM și corporate. Și după două zile de la competiție vorbesc cu entuziasm despre emoțiile trăite.

„Sunt recunoscătoare băncii pentru că a susținut această inițiativă sportivă si ne-a ajutat să valorificăm spiritul de echipă, promovând mișcarea și modul activ de viață. Sunt mândră de colegii din maib care au dat scântei la picioare, ne-au transmis gânduri pozitive și voie bună. Cred cu tărie în comunitatea „Activ la Superlativ” - suntem o forță care sper să crească și să ne unească”, a menționat Ludmila.

„Am participat la diverse evenimente locale, dar, totuși, alergarea la o competiție de peste hotare e ceva nou, diferit. Suntem mândri că am reprezentat maib la această cursă din Iași și că am fost una dintre cele mai numeroase echipe corporative participante. Unul dintre cele mai importante avantaje pe care îl oferă acest gen de evenimente este faptul că ne unesc ca echipă, chiar dacă activăm în diferite departamente, împărtășim acceași pasiune – alergatul”, a adăugat Dumitru.

Pentru echipa maib, participarea la evenimentele sportive din țară și de peste hotare a devenit o tradiție. Comunitatea „Activ la Superlativ” a fost creată acum 2 ani, iar de atunci membrii acesteia au arborat cu mândrie drapelul băncii la competițiile „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete”, „Chișinău International Marathon”, „Trail Run”, „Ironman” etc. 

Ca angajator, banca susține pasiunile angajaților și creează condiții pentru dezvoltarea atât profesională, cât și personală a echipei.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, alergat), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.