Transformarea maib agile continuă: al treilea val de orchestre au început să lucreze agile WoW

Transformarea maib agile continuă: al treilea val de orchestre au început să lucreze agile WoW

Cu fiecare eveniment de lansare agile observăm doze și mai mari de zâmbete, mult mai mult entuziasm și profesioniști dornici să îmbrățișeze noul mod de lucru: agile WoW (way of working, din engleză mod de lucru). Ne mândrim cu transformările care au loc la maib, dar și mai mult cu rezultatele frumoase care au devenit vizibile atât în modul de interacțiune intern, cât și în produsele, serviciile și experiența oferită clienților.

În al treilea val au fost lansate trei noi orchestre, care reprezintă liniile de business Retail și Business Banking:  

  • Retail Payments Orchestra, lider de orchestră Alexei Panin
  • Retail Segment Orchestra, lideră de orchestră Anna Russu
  • Business Banking Daily Banking Orchestra, lideră de orchestră Corina Ciurea-Samanati

După perioada de instruiri cu experți locali și internaționali, în care membrii noi formatelor orchestre s-au familiarizat cu noua manieră de activitate, cu instrumentele și aplicațiile care vor fi utilizate, cu ceremoniile specifice cadrului de lucru agile, precum și cu noua terminologie, membrii orchestrelor sunt pregătiți să uimească cu noi produse, servicii și experiențe îmbunătățite.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

”Transformarea agile nu este doar un proces de moment. Valurile lansate sunt doar o mică parte a acestei călătorii, iar transformarea în sine este una constantă, care ne va menține într-un continuu proces de îmbunătățire, dezvoltare și inovare. În 2022 ne-am concentrat în mare parte pe segmentul Retail și Business Banking, iar în 2023 transformarea va continua și pentru alte segmente de banking din cadrul maib.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinta maib, responsabilă de divizia Retail:

”Sentimentul de încredere, mândrie și responsabilitate – acestea probabil sunt cele mai mici, dar importante ”plus valori” pe care echipa maib le-a câștigat în tot acest timp de lucru agile. Schimbările deja au prins o nouă dimensiune, viteza cu care acestea se întâmplă a devenit mult mai rapidă, iar agile WoW este anume acel ceva care ne ajută să ținem pasul cu acestea.”

Andrii Glevatskyi, Vicepreședintele maib, responsabil de divizia Business Banking:

”Pe tot parcursul acestor luni, maib a demonstrat că agile și sectorul bancar sunt mai mult decât compatibile. Avem încă multe lucruri de învățat atât în modul de funcționare, precum și în relația cu clienții, însă important este că deja avem rezultate demne de laudă, pe care clienții le resimt și apreciază.”

De ce maib a inițiat implementarea agile?

Există mai multe motive care ne-au determinat ca bancă să inițiem transformarea agile. Iată doar câteva:

  • Lumea se schimbă în ritm amețitor și e necesar să ne schimbăm și noi, să fim agili, flexibili, astfel încât să putem fi mereu orientați către clienți, răspunzând așteptărilor și necesităților lor.
  • Progresul tehnologic, Fintech ne motivează să accelerăm, să dezvoltăm și inovăm. 
  •  „Războiul talentelor”, dacă ne dorim să atragem și să păstrăm cei mai buni angajați – e necesar să le oferim un model de lucru inovativ și experiențe profesionale extraordinare, iar agile WoW este una dintre ele.

Maib devine agile!